RADYOLOJİ

Röntgen: Tüm kemik yapılar ve akciğer için kullanılan ilk görüntüleme yöntemidir. Ayrıca bazı kontrast maddeler kullanılarak böbrek fonksiyonları ve idrar yollarının görüntülenmesinde, yemek borusu, mide, ince ve kalın barsak gibi tüm sindirim sisteminin görüntülenmesinde kullanılır. Çekimin yapılacağı bölgeye göre takılar, gözlük ve metal objeler çıkarılmalıdır. Akciğer ve kemik yapıların çekimi için hastaların ön hazırlık yapmasına gerek yoktur.

BT(bilgisayarlı tomografi): BT cihazı ile vücudun herhangi bir alanından ayrıntılı kesitsel görüntüler alınabilmekte olup, travmatik lezyonlardan yumuşak doku hastalıklarına kadar birçok hastalığın tanısında kullanılabilmektedir. Ayrıca direkt grafilerle ve ultrason ile gösterilemeyen birçok patoloji BT ile teşhis edilebilmektedir. Ünitelerimizde bulunan BT cihazı ile beyin, omurga, toraks, abdomen, kemik ve pelvik yapılar ayrıntılı olarak değerlendirilebilmektedir.

Ultrasonografi: Ultrason, insan kulağının işitemeyeceği kadar yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanarak, iç organları görüntüleyen bir tanı yöntemidir. Ultrason çalışmalarında X ışını kullanılmaz. Bu nedenle hamile bayanlarda ve bebeklerde rahatlıkla kullanılır. Genellikle yumuşak doku, dalak, pankreas, karaciğer, böbrekler, safra kesesi, mesane, yumurtalıklar, bebeklerde kalça ve rahim gibi karın içi organların büyümesi, troid nodülleri, apandisit, yumurtalık kistleri ve karın içindeki tümörler ultrasonografi ile teşhis konulabilen hastalıklardan bazılarıdır. Karın içindeki organların ultrasonu için hastanın aç karnına olması gerekmektedir. Ayrıca mesane, yumurtalıklar ve rahimin incelenmesi için hastanın idrara sıkışık olması gerekmektedir.

Doopler Ultrasonografi: Doopler ultrasonografi yöntemi ile bir organın veya damarların kan akımını inceleyebiliriz. Bu yöntem aracılığıyla,
- Kol ve bacak damarları
- Böbreği besleyen damarlar
- Karaciğeri besleyen damarlar
- Boyun damarları
- Hamile bayanlarda anneye ve fetusa ait damarlar
- Erkeklerde, testisleri besleyen damarlar
- Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan bir kitlenin damar yapısı incelenebilir.

Mammografi: Günümüzde meme, Ca?nın çok yaygın olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Ca?da erken tanı ve tedavi yöntemi oldukça önemlidir. Elle ve gözle muayene sonucunda kitlesel oluşumlar tespit edilebilir. Kişiler, kendilerini palpe edebilirler. Gelişmiş ülkelerde 40 yaşını aşmış bayanlarda rutin olarak mamografi taraması yapılmaktadır. 35 yaşın altındaki kadınlarda, meme dokusundaki süt

Birim Doktorlarımız

RADYOLOJİ birimi tüm hekimlerimizi görüntüleyebilirsiniz.

Akademi l Sosyal

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İletişim

Ücretsiz Randevu Hatları
  • TEL1: (0 342) 335 68 68
  • FAKS: (0 342) 336 3 342
  • Email: info@ozelakademi.net
  • Binevler Mah. Üniversite Bulvarı No:160 Şahinbey / GAZİANTEP