SAĞLIKLI KİLO VERME YÖNTEMLERİ

SAĞLIKLI KİLO VERME YÖNTEMLERİ

Kilo problemi yaşayanların büyük birçoğu hızlı kilo vermenin peşindeler. O kadar kendilerini kaptırmış durumdalar ki, internette dolaşan şok diyetler, eş-dosttan duyduğu diyetler, zayıflama garantili! Adı altında satılan ilaç-hap-tozlar onlar için mucizevi yöntemlerdir. Ve hiç düşünmeden, araştırmadan bunlara milyarlarca para harcıyorlar. Ama adını sıkça duyduğumuz bu şok diyetler ve uygulamalar sunduğu vaadlerin aksine geri dönüşü olmayan ve uzun vadede birçok sağlık problemine neden olabilmektedir. Sağlığınızı bozmadan, hayat kalitenizi arttırmaya ve kilo vermeye yardımcı birçok yöntem vardır. Bunlar;

ÖNCELİKLE GÜNÜN EN ÖNEMLİ ÖĞÜNÜ KAHVALTI;

Sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde yaptığınız kahvaltılar metabolizmanızı hızlandırır ve gün içerisindeki dinçliğinizi arttırır.

İLK OLARAK SU !

Günde en az 2-2.5 litre su içmelisiniz ki barsaklar düzenli çalışsın, metabolizmalar hızlansın.

UYKU;

Sağlıklı bir yaşam için; minimum 8 saatlik uyku gereklidir. Gece 23:00-04:00 arası hormonların aktif olarak çalışma saatleridir, bu saatlerde uyuyor olmaya dikkat edin.

YÜRÜYÜŞ;

Gün aşırı 1 saat ya da her gün hızlı tempoda yarım saat yürüyüş yapın. Ayrıca açık havada yaptığınız yürüyüşler kalori harcamanızı arttırır.

ARA ÖĞÜN;

Mutlaka ara öğün yapın ki kan şekeriniz dengede olsun. Her 2-2.5 saatte bir sağlıklı ara öğünler yapın. Örneğin; 2 tam buğday ekmeği ile tost, 1 kutu probiyotik yoğurt yanına 7-8 yabanmersini güzel bir seçenek olabilir. (Unutmayın bu miktarlar kişinin beslenme programına göre değişiklik gösterir.)

PORSİYON KONTROLÜ;

Normalde büyük bir tabakta yiyorsanız eğer onu küçük bir tabakla değiştirin ki göze daha çok görünsün.

TATLI KRİZLERİ;

Tarçın; gün içerisindeki kan şekerinizi dengeler, meyvelerinizin üzerine tarçın gezdirerek tüketebilirsiniz ya da gün içerisinde içtiğiniz suya tarçın atabilirsiniz.

BİTKİ ÇAYI;

Herhangi bir hastalığınız yoksa; yağ yakımına yardımcı yeşilçay ya da ödem atmanıza yardımcı olacak rezene çayı gibi bitki çaylarını gün içinde tüketerek metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilirsiniz.



Sağlık Köşesi Son Yazılar

Sizler için hazırladığımız sağlık yazılarımız

Akademi l Sosyal

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İletişim

Ücretsiz Randevu Hatları
  • TEL1: (0 342) 335 68 68
  • FAKS: (0 342) 336 3 342
  • Email: info@ozelakademi.net
  • Binevler Mah. Üniversite Bulvarı No:160 Şahinbey / GAZİANTEP